Inhaalzorg Gynaecologie

INhaalzorg

In het afgelopen jaar door de Coronacrisis is bij het specialisme gynaecologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een wachtlijst ontstaan, onder meer  van vrouwen die wachten op een operatie voor een verzakking. Het JBZ wil de patiënten op de wachtlijst zo snel mogelijk op een goede en verantwoorde manier helpen. 

Alle patiënten op de wachtlijst zijn gebeld en gevraagd aan te geven hoeveel last ze van hun aandoening hadden op een schaal van 1 tot 10. 40 patiënten die inmiddels lang hebben moeten wachten gaven aan veel klachten te hebben. Voor hen wordt nu extra OK capaciteit gerealiseerd.

Voor de zorg na de operatie van deze patiënten heeft het JBZ op dit moment onvoldoende capaciteit. Daarvoor is samen met zorgorganisatie Van Neynsel gekeken naar een oplossing. Van Neynsel gaat nu een deel van de zorg na de operatie verlenen op afdeling Tijdelijk Verblijf Van Neynsel. Deze afdeling is ingericht op afdeling C7 Zuid van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Patiënten gaan direct na de operatie vanaf de recovery door naar Van Neynsel en worden daar goed opgevangen en verzorgd, meestal voor één nachtje. Het JBZ en Van Neynsel zijn blij samen deze patiënten goed te kunnen helpen.

Welk cijfer geven de patiënten zelf:
23%: 8
32%: 9
41%: 10!